TOTEM TABELA NEDİR?

Totem Tabela Nedir? Nerede Kullanılır?

Totem tabela genellikle açık alanlarda kullanılması tercih edilen tabela çeşitlerinden bir tanesidir. Şehirler arası yollarda, açık alanlarda ve cadde kenarlarında uzaktan bakınca görülebilen bu tabelanın özellikle uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Işıklı totem tabelaların içlerinde yaklaşık olarak bir insanın rahatlıkla hareket edebileceği kadar yer olması gerektiğini tahmin ederrek totem tabelanın da ne denli büyük olduğu ortaya çıkar.Totem tabela türünün tabela  kullanım yeri genellikle; şehirlerarası yollardır. Uzaktan gelen bir aracın içerisinde yolculuk yapan kişilerin rahatlıkla okuyabilmeleri için uzun mesafe görüş alanı düşünülerek yapılmıştır.

Totem tabelalar genellikle çok büyük ve gösterişli tabelalardır. Tamamen mühendislik ve tecrübe bilgileri ile harmanlanarak üretilen bir tabela çeşididir.Totem tabelaların ışık gücü, Tabelanın görünürlüğü.Ayakta durabilmesi için mukavemet özellikleri iyi hesaplanmalıdır.Tabela yapımı sırasında en çok önem verilen ayrıntı tabelanın gece nasıl görüldüğüdür. Tabelalarda gündüz nasıl görüldüğü kadar gece görünümü de o kadar önemlidir. Totem tabela çalışmasının bir profesyonel ekipler tarafından yapılması oldukça önemlidir. Koyulacağı alanın yaz ve kış aylarındaki rüzgâr hızı, temel ölçüleri mühendisler tarafından çok iyi hesaplanmalıdır. Totem tabelanın çeşitleri şöyle sıralanabilir; Dekoratif totem tabela, Ekli totem tabela, Işıklı totem tabela. Tabela kişinin kendisi ve hizmetini tanıtması için en önemli reklam aracıdır.

Tabela yaptırmak isteyen kişiler için tabela çeşitleri oldukça çoktur ve her insanın kişiliğini yansıtacak şekilde tabelalar yapılmaktadır. Tamamen kişinin zevkine ve yaptıracağı yerin büyüklüğüne, hacmine göre ayarlanıp yapılmaktadır.Tabelanın reklam tasarımı yapılırken kullanılacak metin ve renklendirme reklam için oldukça önemlidir. Tabela tercihi yapılırken maliyetten daha çok kullanım şartlarına bakılmalı ve uzun zaman kullanılacak bir tabela tercih edilmelidir. Kabartmalı tabelanın kutu harfler şeklinde yapılan birçok çeşidi vardır. Paslanmaz krom, alüminyum tabela ve pleksi den veya dekotadan dahi yapılan kutu harfler, içten veya dıştan neon ya da daha az enerji harcayan ve uzun ömürlü olan tabelalardır. Kabartmalı tabelalar da yaptırmak isteyen kişiler için dikkat çekmek ve istenilirse led ışık ile aydınlatma yapılabilinir. Kabartmalı Tabela yaptırmak isteyen kişiler için tabelanın görselliği kadar içyapısı da oldukça önemlidir. Konstrüksiyonu paslanmaması için ve kopmalara karşı boyalı profil ya da etli (kalın) alüminyum profil kullanılmalıdır. Tabelanın sonraki bakımının kolay olması için ( elektrik, elektronik ve mekanik arızaların) imalat ve montaj yapısı olmalıdır. Reklam için kullanılan tabelaların imalatı kadar montajı da oldukça önemli bir unsurdur. Tabelaların sağlamlığı kadar montaj bağlantılarının da sağlamlığı o kadar önemlidir. Bir çok insanın beyni görsel algı sayesinde hatırlar ve belirleyici bir etken oluşturur, bu amaçla tabela seçimi dizayn ve tabelanın türü oldukça önemlidir. Tabela kişinin ne iş yaptığını ve ticari piyasada hem tüketiciler hem üreticiler arasında tanınmasını kolaylaştıracak önemli bir görsel reklam amacıdır.